sebzeli tavuk incik


Sizlere tencerede ve fırında pişirilebilen sebzeli tavuk incik tarifi vereceğim. Bu yemek sulu veya susuz olarak tencerede pişirilebilir. Ben bu tarifimde sebzeli tavuk incik yemeğini su kullanarak pişirmeyi tercih ettim. Gelecek bir zamanda aynı yemeğin su kullanılmadan nasıl pişirilebileceğini tarifliyerek vereceğim. Bu yemeğe sebzeli tavuk baget yemeği de diyebilirsiniz. Malum, inciğin yabancı kelime karşılığı baget oluyor. Çoğu insanımız incik deme yerine baget lafını kullanıyor. Zararı yok, herkes bildiği şekilde desin. Yemekte tavuk inciğini üzerindeki deri ile kullanabildiğiniz gibi, derisini soyarakta kullanabilirsiniz. Elbette derili incik yemeği dahada lezzetli olur. Bu yemekte dilediğiniz her çeşit baharatı kullanabilirsiniz. Ailenizin ihtiyacı kadar tavuk inciğini tedarik ettikten sonra bu yemeği en fazla 1.5 veya 2 su bardağı su ile pişirebilirsiniz.

Tencerede Sebzeli Tavuk İncik Yemeği
İstediğiniz sayıda tavuk incik
patates, domates, soğan
havuç, sivri biber, sarımsak
salça, karabiber, kekik, kimyon
sıvı yağ, tuz, sıcak su
maydanoz

Altı tane inciği yıkadım süzdüm. İki patates, iki domates, iki havuç, altı küçük soğanı ve üç diş sarımsağı soydum. Soğan ve sarımsakları bütün bıraktım, diğerlerini uygun irilikte doğradım. İki sivri biberide doğradım. Tencereye 3 kaşık sıvı yağ koydum ve tabanına yaydım. Üzerine sıra ile incik, patates, havuç, soğan, sarımsak ve sivri biberi dizdim. Üzerine bir tatlı kaşığı tuz ile birlikte, birer çay kaşığı ölçüsünde karabiber, kekik ve kimyonu serptim. 1.5 su bardağı sıcak su içinde yarım kaşık domates salçasını karıştırdım ve tencereye ilave etim. Tencereyi bir dafa fokur fokur kaynatım, kapağını kapattım ve ocağı iycene kıstım. 50 dakikada yemeği pişirdim, doğradığım maydanozu üzerine serptim. Ve ardından akşam yemeği olarak çoluk çombak toplaştık afiyetle yedik.