tavuk kanadı


Vatandaşa sorsan, tavuk kanadını sevdiğini söyler. Ne var ki çoğu insanımız tavuk kanat bölümlerinin ismlerini bilmez. İhtiyaç duyduğu zaman tavuk kanadını marketten, kasaptan veya ciğerciden tedarik eder. Kanat satıcıları paket, ya da dökme olarak kanat ürünleri satar. Bazıları kanat parçalarını sade, ya da soslu kanat olarak satar. Aklınıza gelebilir, kanat kanattır bir de bölümlerimi vardır diye. Evet, tavukta iki tane kanat vardır. Ve bu kanatların her birinde de üç tane bölüm vardır. Kanat bölümlerinin ismlerini tek tek bilmeniz gerekmesede, kanat yemekleri yaparken mutlaka bu isimleride bilmeniz gerekecek. Bu durumun öneminden dolayı, evvela sizlere kanat yemeğinden önce kanadın bölümlerini tanıtayım dedim.

Tavuk Kanadının Bölümleri
Yukarıda kanat resmi üzerinde iki tane, tavuğun sol kanadını görüyorsunuz. Üsteki görüntü tavuğun bütün olarak görünen kanat parçası. Altaki görüntü ise, kanadın eklem yerlerinden usülüne uygun olarak parçalanmış halidir. Görüntü üzerinde bölümler numaralandırılmıştır. Aynı numaralar kanadın aynı bölümlerini işaret etmektedir. 1 numaralı bölüm kanat ucudur. 2 numaralı bölüm kanat ortasıdır. 3 numaralı bölüm ise, kanat köküdür. Kanat köküne kanat incikte denir. Kolayınıza nasıl geliyorsa siz onu söyleyin. İleriki tarihlerde kanatla yapılan yemeklerimi resimli olarak sizlerle paylaşacağım. Çoğu insanımız gibi kanat kızartmasını, kanat ızgarasını, yemeklerini ve fırında soslu kanat kızartmasını bende çok severim.