Fırında Pratik Tavuk Kanat


Fırında pratik tavuk kanadı tarifim, acil durumlarım için bir kurtarıcımdır. Çoğu zaman bu tarifimi kullanırım. Yapımı kolay, yemesi olay bir yemek fırında tavuk kanadı. Sos hazırlayım, sos içinde kanadı bekleteyim derdi yok. Yeter ki, gerekli malzemeleri temin edin, fırını önceden 200°C dereceye ısıtın ve sürün tepsiyi fırına. Kanadı sulu yapmak için 25 dakika, çıtır yapmak için 40 dakika bitiminde tepsiyi fırından alın, koyun sofraya. Lezzetine diyecek söz bulunamaz, deneyin görün. Kanadı dolaptan çıkarıp doğrudan fırına sürerseniz, pişme süresi uzar, dikkat edin. Bu tarifte bir paket (700 gr.) tavuk kanadı, toplam bir yemek kaşığı ölçüsünde (karışık) acı ve tatlı biber salçası, pul biber, tuz ve ayçiçek yağı kullandım. Siz, istediğiniz yağ ve baharatları kullanabilirsiniz. Birde, fırın tepsisi kirlenmesin diye de, fırın tepsisi tabanına yanmaz fırın kağıdı yaydım.

Fırında Pratik Tavuk Kanadı Malzemesi
tavuk kanadı
ayçiçeği yağı
acı biber salçası
tatlı biber salçası
acı pul biber
tuz

700 gram tavuk kanadını yıkadım, süzdüm ve karıştırma kabımın içine koydum. Üzerine bir tatlı kaşığı acı pul biber, bir tatlı kaşığı tuz, yarım yemek kaşığı acı biber salçası, yarım yemek kaşığı tatlı biber salçası koydum. Ardından, malzemelerin birbirleriyle buluşması için elimle bir güzel karıştırdım. Üzerine iki yemek kaşığı dolusu ayçiçeği yağı gezdirdim ve bir kenara aldım. Fırınımı 200°C dereceye ayarlayıp yaktım. Fırın tepsisinin tabanına yanmaz kağıt yaydım. Resimde gördüğünüz gibi tavuk kanatlarını dizdim. Ardından tepsiyi ısınmış fırınımın orta rafına sürdüm ve başladım beklemeye. Tam 25 dakika bitiminde tepsiyi fırından aldım ve sofraya koydum.